Skip to main content

In de serres van opa

Onze grootvader, Paul Van Caelenberg, richtte in 1963 zijn tuinbouwbedrijf op. Na een aantal jaren als meestergast bij een groot tuinbouwbedrijf in Wetteren besliste hij om zijn eigen weg gaan. Hij kweekte groene kamerplanten zoals de ficus of monstera, en bloeiende kamerplanten zoals de toen heel populaire azalea’s. De verkoop vond thuis plaats in ‘de serres’ en op de lokale markten in de buurt. 

In dezelfde voetsporen…

Mijn vader, Eric Van Caelenberg werd – net zoals ik en mijn broer – geboren tussen de bloemen en planten. Hij begon in 1983 een eigen zaak met hoofdzakelijk snijbloemen. Hij maakte de opstart van veilingen en groothandel mee, koopt zijn bloemen bij beste kwekers aan en verkoopt deze op de markt. Na een ganse carrière  is hij momenteel aan zijn laatste werkjaren bezig. 

De nieuwe generatie

Zelf werd ik ook geboren tussen de bloemen en planten. Met mijn diploma bedrijfsmanagement kon ik aan de slag bij Dexia Bank. Maar na enkele jaren, wist ik dat ik ook thuishoorde tussen de bloemen. Samen met mijn vrouw Nathalie verkopen we bloemen in een onze bloemenwinkel Lilium in Hansbeke en op de markt. In 2012 besliste mijn jongere broer Tommy en zijn vriendin Kyra om ook in het bloemenavontuur te stappen.

Omdat we als bloemisten willen mee-evolueren met de wensen van onze klant, hebben we naast onze winkel en verkoop op de markten ook geïnvesteerd in bloemenautomaten waarin we onze handgemaakte boeketten nu dag en nacht kunnen aanbieden. In februari van dit jaar ging ook onze webshop online zodat nog meer klanten nog makkelijker onze boeketten kunnen kopen en de toekomst van ons bloemenverhaal verzekerd is.